Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن نراقی متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، به پاره ای از مشکلات گوش و حلق و بینی پاسخ داد.

وی با اشاره به اینکه خارش گوش مسئله ای شایع است توصیه کرد از شستن بیش از حد گوش خودداری شود و گفت: برخی در هنگام حمام کردن گوش خود را با کف می شویند باید از شستن گوش با مواد شوینده خودداری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترشحات چرب گوش در حد طبیعی موجب ایمنی گوش می شود و از خارش آن جلوگیری می کند.

متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن در پاسخ به اینکه چرا برخی احساس می کنند راه گلویشان به هنگام بلعیدن غذا تنگ است گفت: فردی که این حالت را در سالیان متمادی حس می کند نگرانی خاصی برایش متصور نیست چون ضایعات در حال رشد هستند و خاصیت پیش روندگی دارند ولی در این افراد پیش روندگی دیده نمی‌شود. ولی برای پی بردن به منشا این تنگی باید آندوسکوپی انجام شود تا مسیر گوارشی به دقت بررسی گردد.

نراقی با تاکید بر اینکه یکی از شایعترین کارهای اشتباه استفاده از گوش پاک کن است اظهار داشت: به هیچ وجه نباید برای تمیزکردن مجرای گوش از گوش پاک کن استفاده کرد. حتی انگشت نباید وارد مجرای گوش شود. چون ترشحات گوش، داخل مجرا هستند و نباید این قسمت را تحریک کرد. ما فقط مجاز هستیم قسمت خارجی گوش را پاک کنیم.

وی در پاسخ به اینکه چرا برخی اوقات احساس می کنیم در هنگام طاق‌باز خوابیدن گوشمان گزگز کرده و از آن ترشحاتی خارج می شوند گفت: مشکل خاصی وجود ندارد. در همه افراد گوش ترشحاتی به رنگ زرد مایل به قهوه ای با عنوان جرم گوش دارد که طبیعی است. در برخی افراد پس از حمام کردن جرم گوش خیس مس خورد و موجب کیپی گوش می شود که باید توسط پزشک خارج شود ولی به طور کلی گوش نباید دستکاری شود.

نراقی در ادامه با اشاره به اینکه سوت زدن گوش دلایل مختلفی دارد گفت: اگر فرد در حالت طبیعی شنوایی عادی دارد باید به دنبال عامل ایجاد کننده سوت گوش بگردیم. استفاده از هدفون و هندز فری برای گوش بسیار مضر است و می تواند به سلول های حساس شنوایی آسیب بزند که به صورت سوت زدن و کم شنوایی بروز می کند بنابراین باید کمتر از این وسایل استفاده کرد.

وی عفونت را دلیل ترشحات آبکی گوش عنوان کرد و اظهار داشت: در حالتی که گوش ها درد ندارند و فقط ترشح طبیعی دارند بهتر است بدون دستکاری، این ترشحات توسط پزشک از گوش خارج شوند.

انتهای پیاک/

منبع: فارس

کلیدواژه: گوش عفونت سلامت جراحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۲۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این کنسروهای رب و تن ماهی را مصرف نکنید

دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی گفت: از مصرف قوطی‌ کنسروهایی با سطح چرب، باد کرده، دارای نشتی و یا با ظاهر غیر نرمال و دارای کف جدا پرهیز کنید.

به گزارش مشرق، سعیده شجاعی علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود.

شجاعی ادامه داد: کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولاً باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آنها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد، البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

شجاعی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی و غذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواردی بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این صورت، در دمای یخچال (حداکثر ۳ درجه سانتی گراد) و نهایتاً برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • چه کنیم عفونت لثه نگیریم؟
  • این کنسروهای رب و تن ماهی را مصرف نکنید
  • در این هتل‌ها اقامت نکنید!
  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • (ویدئو) در پشت بام را هیچ وقت قفل نکنید
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها